Rakennetaan vahvoja sidoksia tulevaisuuteen
Sidos on sarja lukion kemian opiskeluun. Sidoksen avulla opiskelijat oppivat kemiaa kokeellisuuden, nykyaikaisten sovellusten ja arkielämän ilmiöiden siivittäminä.
Sidos ohjaa harjoittelemaan erilaisia työtapoja kokeellisten töiden ja toiminnallisten tehtävien kautta
Niiden kautta opiskelija oppii ryhmätyötaitoja, kirjallisia ja suullisia raportointitaitoja ja kriittistä ajattelua.
Monipuolisista tehtävistä löytyy tekemistä kaikille
Sidos-sarjan harjoitustehtävät on jaoteltu kolmeen osioon ylioppilaskokeen luokittelun mukaisesti ja erilaisten ohjelmistojen hyödyntäminen on oleellinen osa harjoittelua. Tehtäviin on tarjolla ratkaisut, joiden avulla opiskelija voi tarkistaa tehtävät ja oppia niistä lisää. Itsetarkistuvat tehtävät sopivat erityisesti itsenäiseen harjoitteluun
Videot ja animaatiot havainnollistavat asioita
Kemian ilmiöitä havainnollistetaan videoiden ja animaatioiden avulla, mikä auttaa opiskelijoita ymmärtämään opittavan asian. Sidos-sarjassa on lisäksi paljon ohjevideoita erilaisten ohjelmistojen käyttöön. Myös kokeelliset työt on videoitu: jos jotain työtä ei voida toteuttaa tunnilla, se voidaan käydä läpi videon avulla.
Uskomattoman runsas materiaali niin opettajalle kuin opiskelijallekin
Sidos-sarjassa on monipuolisesti materiaalia opettajille, kuten vinkkejä opetuksen toteuttamiseen esimerkiksi ryhmätehtävien avulla. Tarjolla on myös vinkkejä kokeellisuuteen, töihin liittyviä raporttipohjia sekä kattavat PowerPoint-esitykset oppitunneille. Kunnianhimoisimmille opiskelijoille on tarjolla esimerkiksi syventävät lisäteoriat.
Katja Hieta, Maija Honkela, Lassi Korhonen, Anni Kukko, Outi Kylliäinen, Akseli Mansikkamäki, Petri Pihko ja Kirsi-Maria Vakkilainen.
Eeva Gustafsson on fysiikan ja kemian opettaja Helsingin yhteislyseossa. Opiskelijoiden lähtötaidot ja kiinnostus luonnontieteisiin vaihtelevat paljon, ja silloin oppimateriaalin rooli opettajan tukena korostuu.
Sidoksessa pyritään tekemään lukion kemian opetuksesta kaikille sopivaa. Samalla sarjassa halutaan opettaa kemiaa kunnianhimoisesti, mutta selkeästi. Oppikirjailija Akseli Mansikkamäki kertoo, millaisilla konkreettisilla tavoilla Sidos tuo kemian osaksi arkipäivää. Lue myös vinkit opiskelijoiden kemian innostuksen herättämiseen.
Sidos-sarjaan kuuluvat painetut oppikirjat täydentävät digitaalista materiaalia. Moduulien 1–6 painetut oppikirjat sisältävät teorian, esimerkit ja tehtävät. Materiaaliin liittyvät videot ovat avattavissa Arttu-sovelluksella. Yo-kertaus on saatavilla vain digikirjana.
Tutustu näytesivuihin:
Kunkin moduulin digikirja sisältää painetun kirjan sisältöjen lisäksi kaikki videot, animaatiot ja digitaaliset aineistot. Digikirjassa opiskelija vastaa avoimiin tehtäviin Abitti-editorilla. Osa tehtävistä on itsestään tarkistuvia. Jokaisesta tehtävästä tallentuu suoritustieto.
Arttu-sovelluksen avulla painettujen kirjojen videosisällöt aukeavat helposti opiskelijan omalla älylaitteella.
Digikirjassa on tehtävien malliratkaisut sekä opettajan materiaali.
Opettajalle on tarjolla jokaiseen moduuliin valmis Abitti-koetehtäväpankki, josta voi poimia tehtäviä kokeisiin.
Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja opiskelijoiden edistymisen seuraamiseen.
Sidos KE1 Kemia ja minä (1 op) sisältää kemian ensimmäisen moduulin sisällöt.
Sidos KE2 Kemia ja kestävä tulevaisuus (1 op) sisältää kemian toisen moduulin sisällöt.
Sidos KE3 Molekyylit ja mallit (2 op) sisältää kemian kolmannen moduulin sisällöt.
Sidos KE4 Kemiallinen reaktio (2 op) sisältää kemian neljännen moduulin sisällöt.
Sidos KE5 Kemiallinen energia ja kiertotalous (2 op) sisältää kemian viidennen moduulin sisällöt.
Sidos KE6 Kemiallinen tasapaino (2 op) sisältää kemian kuudennen moduulin sisällöt.
Abien kertauskurssille ja itsenäiseen kertaamiseen suunnattu Yo-kertausmateriaali valmistaa opiskelijan ylioppilaskirjoituksiin.
Lisenssiä voi käyttää joustavasti läpi lukuvuoden. Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.
Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.
Kolmen kuukauden lisenssi sopii hyvin esimerkiksi yksittäisen moduulin suorittamiseen tai ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.
Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.
Tästä virtuaalitilaisuuden tallenteesta pääset tutustumaan sarjaan paremmin.
Käyttäjäkouluksessa kuulet vinkkejä sarjan käyttöön opetuksessa.
Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.
Ota yhteyttä