Keräsimme sinulle tärkeimmät ohjeet lukuvuoden aloitukseen ja digitaalisten oppimateriaaliemme käyttöönoton tueksi.
Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä lukuvuoden alkuun ja siihen, kuinka pääset käyttämään tilaamiasi digitaalisia materiaaleja. Katso esimerkiksi ohjeet kirjautumista ja digitaalisten sisältöjen käyttöä varten tai tutustu käyttäjäkoulutuksiimme.
Työn iloa! Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään missä tahansa kysymyksissä. Asiakaspalvelumme on auki läpi koko kesän ja koulun aloituksen ajankohdassa palvelemme tavallista pidemmällä aukioloajalla. Katso asiakaspalvelun yhteystiedot ja tarkat aukioloajat täältä »
Koulutukset
Käyttäjäkoulutuksissa oppimateriaalisarjojemme tekijät antavat vinkkejä materiaalien käyttöön opetuksessa. Ilmoittaudu mukaan tai katso tallenne.
- Ilmoittaudu mukaan: A-englannin Level Up -sarjan käyttäjäkoulutus 29.08.2023 klo 17.00»
- Yläkoulun sarjojen käyttäjäkoulutusten tallenteet»
1. Näin aloitat Sanoma Pron digitaalisten materiaalien käytön
Opettajat ja opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset kirjautumista ja Sanoma Pron digitaalisten palvelujen käyttöä varten.
Kirjautuminen palveluun
Jos olet käyttänyt Sanoma Pron palveluita jo aiemmin, sinulla on valmiiksi tarvittava tunnus. Kirjaudu sillä sisään ja valitse sivun ylälaidasta avautuvasta listasta oma koulusi.
Rekisteröityminen
Mikäli sinulla ei ole Sanoma Pron palveluiden tunnusta, pääset luomaan sellaisen näiden ohjeiden avulla:
Rekisteröityminen »
Tunnusten luomista varten tarvitset rekisteröitymiskoodin. Voit pyytää rekisteröitymiskoodin helposti kollegaltasi, sillä koodi on nykyään helposti koulun opettajien, koulusihteerin ja rehtorin saatavilla koulun tiedoissa Rekisteröitymiskoodi-välilehdeltä.
Unohtunut salasana
Mikäli olet unohtanut salasanan, saat palautettua sen helposti näiden ohjeiden avulla:
Salasanan palautus »
2. Koulusi hankkimat digitaaliset aineistot
Voit tarkistaa koulusi tilaamat digitaaliset aineistot kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun. Valitse nimesi alta Koulun tiedot ja sieltä Lisenssit-välilehti, josta näet kaikki käytössäsi olevat aineistot.
3. Oppilaiden henkilökohtaiset tunnukset
Sanoma Pron digitaalisten palveluiden monipuolinen käyttö opetuksessa edellyttää, että myös oppilailla on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Henkilökohtaiset tunnukset mahdollistavat esimerkiksi oppilaan etenemisen seuraamisen ja oppimishistorian kertymisen.
Oppilaiden henkilökohtaisten tunnusten luonti edellyttää toimeksiantosopimuksen tekemistä Sanoma Pron ja koulun välille.
Katso ohjeet
- Oppilaiden henkilökohtaisten tunnusten luominen.
- Miksi kannattaa hankkia henkilökohtaiset tunnukset oppilaille?
4. Sanoma Pron digitaaliset palvelut
Sanoma Pro Kampus
Kampuksesta löydät kaikki koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut. Pääset siirtymään niihin Kampukseen kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.
Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi.
Jotta pystyt seuraamaan oppilaiden oppimishistoriaa, luo Kampuksessa ryhmä, johon oppilaasi voivat liittyä. Aineistosta kannattaa luoda aina lukuvuoden alussa uudet ryhmät Kirjastosta, jotta saat aina tuoreimman sisällön käyttöösi.
Katso ohjeet
Jatkuvan arvioinnin työkalumme Ohjaamo näyttää selkeinä visuaalisina koosteina oppilaiden etenemisen ja oppimisen tason. Se on suunniteltu sekä opettajien että oppilaiden käyttöön. Ohjaamo sisältyy peruskoulun digikirjoihin ja digitehtäviin lukuun ottamatta Kuutio-sarjan digikirjoja.
Kompassi-digikokeet
Kompassi-digikokeiden käyttöä varten oppilaat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset, jotta yksilölliset suoritukset tallentuvat ja jotta voit tarkastella suorituksia arvioinnin tukena.
Kirjaudu Kampukseen ja kopioi haluamasi sarjan aineisto ryhmällesi. Kampukseen luotu ryhmä toimii myös Kompassissa ryhmänä, jolle julkaiset tehtävät ja kokeet. Tämän jälkeen pyydä oppilaita liittymään Kampuksessa ryhmääsi käyttäen ryhmän avainta.
Nämä alkuvalmistelut sinun täytyy tehdä vain kerran lukuvuoden alussa. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa julkaista oppilaille muutaman tehtävän harjoituskoe, jotta oppilaat pääsevät harjoittelemaan digikokeeseen vastaamista ennen varsinaista koetta.
Katso ohjeet
MaKeKo-digikokeet
Jos olet tilannut koulullesi MaKeKo-digikokeet, löydät ne kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun ja siirtymällä Kampukseen.
MaKeKo-digikokeet toimivat Kompassi-työkalulla. Kokeiden käyttöä varten tarvitset oppilaillesi henkilökohtaiset tunnukset. Katso ohje MaKeKo-digikokeiden käyttöönotto.
Arttu-sovellus avaa painetun kirjan video- ja äänitiedostot
Arttu on printtikirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen. Arttu-sovellus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä. Lue lisää Artusta»
Sanastot-sovellus on kätevä apu käsitteiden ja sanastojen kertaamiseen
Sanoma Pro Sanastot on helppokäyttöinen ja maksuton sovellus, joka on saatavilla 15 eri yläkoulun sarjaan. Sen avulla vieraskielisten sanojen ja reaaliaineiden käsitteiden harjoittelu ja kertaaminen sujuu vaivattomasti. Lue lisää Sanastot-sovelluksesta»
Olemme apunasi!
Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.