Kokeile joulunaikaan sopivia jouluglögejä! Ohjeet ovat uudesta Kimara-sarjasta.
Tumma glögi
6 dl juomavahvuista, sokeroimatonta mustaherukkamehua
2 rkl tummaa sokeria
2 appelsiiniviipaletta
1 kanelitanko
10 kokonaista mausteneilikkaa
1 tl rouhittua kardemummaa
Lisäksi
1 rkl manteleita
1 rkl rusinoita
- Mittaa mehu ja sokeri kattilaan.
- Pese appelsiini kuumalla vedellä ja juuresharjalla.
- Leikkaa appelsiinista kaksi viipaletta ja lisää kattilaan.
- Lisää mausteet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Siivilöi juoma ja kaada kuumuutta kestäviin laseihin. Tarjoa lisäksi manteleita ja rusinoita.
Vaalea glögi
6 dl omenatuoremehua
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
1 tähtianis
Lisäksi
1/4 omena kuutioituna
1 rkl keltaisia rusinoita
1 rkl manteleita
- Mittaa mehu, siirappi ja vaniljasokeri kattilaan.
- Kuori ja viipaloi inkivääri. Lisää inkivääri, kanelitanko ja tähtianis kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Siivilöi juoma ja kaada kuumuutta kestäviin laseihin. Tarjoa lisäksi omenakuutioita, keltaisia rusinoita ja manteleita.
Molemmat ohjeet ovat uudesta kotitalouden Kimara-sarjasta »