Kääretorttutaikina 1:1:1
- 4 kananmunaa (1 juomalasi)
- sokeria (1 juomalasi)
- vehnäjauhoja (1 juomalasi)
Leivinpaperille hienoa sokeria
Täyte
- 2 dl hilloa, sosetta tai marjoja
Koristeluun
- 1 dl vispikermaa
- 2 tl sokeria
- 100 g kotimaisia marjoja
- Riko juomalasiin 4 kananmunaa.
- Kaada toiseen samanlaiseen juomalasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunien tilavuus on.
- Ota kolmas samanlainen juomalasi ja lisää siihen yhtä paljon vehnäjauhoja.
- Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon ja vaahdota ne sähkövatkaimella.
- Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita haarukkavatkaimella. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
- Ripottele uuninpellin kokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy sen päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi varovasti vetäen ja anna kääretorttupohjan hiukan jäähtyä.
- Levitä täyte kääretorttulevylle. Kääri levy rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla auttaen. Käännä kääretortun saumakohta alapuolelle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä.
- Leikkaa täytetty kääretorttu viipaleiksi. Koristele viipaleet esimerkiksi kermavaahdolla ja kotimaisilla marjoilla.
Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »