3

Opevinkit yläkouluun

Helpot kääretorttuleivokset

Kääretorttutaikina 1:1:1

  • 4 kananmunaa (1 juomalasi)
  • sokeria (1 juomalasi)
  • vehnäjauhoja (1 juomalasi)

Leivinpaperille hienoa sokeria

Täyte

  • 2 dl hilloa, sosetta tai marjoja

Koristeluun

  • 1 dl vispikermaa
  • 2 tl sokeria
  • 100 g kotimaisia marjoja
  1. Riko juomalasiin 4 kananmunaa.
  2. Kaada toiseen samanlaiseen juomalasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunien tilavuus on.
  3. Ota kolmas samanlainen juomalasi ja lisää siihen yhtä paljon vehnäjauhoja.
  4. Kaada kananmunat ja sokeri kulhoon ja vaahdota ne sähkövatkaimella.
  5. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita haarukkavatkaimella. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele uuninpellin kokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy sen päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi varovasti vetäen ja anna kääretorttupohjan hiukan jäähtyä.
  8. Levitä täyte kääretorttulevylle. Kääri levy rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla auttaen. Käännä kääretortun saumakohta alapuolelle. Kääri leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä.
  9. Leikkaa täytetty kääretorttu viipaleiksi. Koristele viipaleet esimerkiksi kermavaahdolla ja kotimaisilla marjoilla.

Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »

Avainsanat: Kimara
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit yläkouluun

Kimaran herkulliset kaakao-ohjeet talvilomaan!

Opevinkit yläkouluun

Kokeile ihania glögiohjeita!

Tekijämme

Tutustu Kimara-sarjan tekijöihin!