Koodi – avain elämän salaisuuksiin
Uudistunut Koodi on visuaalisesti houkutteleva ja ajantasainen sarja yläkoulun biologiaan. Koodi innostaa oppilaita tarkastelemaan luontoa ja elinympäristöämme kokonaisvaltaisesti. Sarjassa on kiinnitetty paljon huomiota eriyttämiseen.
Sarjan ensimmäinen osa Koodi Uusi Elämä ilmestyy 01/2025.
Uudistuneessa Koodissa on opettajien toiveesta kiinnitetty huomiota siihen, että tekstikirjassa on riittävästi hyviä perustehtäviä. Helpompien perustehtävien jälkeen tehtävien vaikeustaso kasvaa, ja oppilaalta vaaditaan esimerkiksi soveltamista. Uudistuneet harjoituskirjat ovat nelivärisiä, mikä tuo lisää iloa ja mielekkyyttä erityisesti lajintunnistustehtäviin.
Koodi-sarjan tekstikirjoihin on tuotu uusia eriyttäviä elementtejä. Esimerkiksi uudet jaksojen aloitus- ja kertaussivut helpottavat hahmottamaan kokonaisuuksia ja kertaamaan ydinasioita. Myös tehtävillä voi eriyttää alaspäin: kolmeen ensimmäiseen tehtävään pystyy vastaamaan luvun tiivistelmän, väliotsikoiden tai tehtävänannossa erikseen mainitun suppean aineiston, kuten piirroskuvan, pohjalta.
Oma-kirja on täysin uudenlainen tuote, joka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ja valmistavalta luokalta tulleille oppilaille. Sitä voi käyttää joko pienryhmissä tai yleisopetuksen ryhmässä. Oma-kirja etenee tekstikirjan mukaisesti, mutta sisältää vain ydinasiat lyhyesti ja selkeästi esitettyinä. Sanatuki auttaa S2-oppilaita. Kirjaan täydennettävät tehtävät ovat aina samalla aukeamalla kuin niihin liittyvä teoria.
Koodi-sarjan tekstisisältö ja kuvat on päivitetty tähän päivään. Uudistuksen jälkeen esimerkiksi eliökunnan luokittelu vastaa tämänhetkistä tieteellistä käsitystä, mutta kuitenkin yläkoulun oppilaan tasoisesti. Lukujen rakennetta on selkiytetty entisestään, ja lisäksi joidenkin lukujen sisältöä on karsittu palautteen mukaisesti.
Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä»
"Vihdoinkin jotain tällaista on tarjolla myös meidän aineisiin!"
–palauteryhmän aineenopettaja Oma-tuotteesta
Päivi Happonen, Mervi Holopainen, Heikki Jutila, Minttu Kalmi, Erika Ryyppö ja Marja Tihtarinen-Ulmanen.
Kirsi Arino, Marjo Petäjäaho, Virpi Risku, Eeva-Liisa Ryhänen ja Rea-Maria Sirén.
Tutustu uudistuneeseen yläkoulun maantiedon Geoidi-sarjaan täältä»
Oma-kirjat ovat rohkeasti helpotettuja ja selkeytettyjä oppimateriaaleja. Ne koostuvat tekstistä ja tehtävistä. Kirjaa on helppo käyttää rinnakkain sarjan perustuotteiden kanssa.
Painettu tekstikirja
Koodi-sarjaan kuuluu kolme painettua tekstikirjaa, jotka vastaavat nykyistä opetussuunnitelmaa. Koodi Elämä -kirjassa tutustutaan elämän ominaispiirteisiin, luonnonvalintaan ja evoluutioon sekä planeettamme erilaisiin eliöryhmiin. Eliökunnan luokittelu on uudistuneessa Elämä-kirjassa päivitetty vastaamaan viimeisintä tieteellistä näkemystä. Kirjassa tuodaan esille myös monimuotoisuutta uhkaavia tekijöitä sekä kestävää elämäntapaa. Koodi Luonto -kirja keskittyy opetussuunnitelman mukaisesti suomalaiseen metsäekosysteemiin, mutta kirjassa tutustutaan myös muihin suomalaisiin elinympäristöihin, kuten erilaisiin vesiekosysteemeihin. Kirjassa on paljon lajivalokuvia. Koodi Ihminen -kirjassa syvennytään ihmiskehon rakenteeseen ja eri elimistöjen toimintaan. Kirjassa tutustutaan myös perinnöllisyyden perusteisiin.
Painettu harjoituskirja
Painettu harjoituskirja tarjoaa monipuolisia harjoituksia lukujen aiheisiin. Uudistuneet harjoituskirjat ovat nelivärisiä, mikä tuo lisää iloa ja mielekkyyttä erityisesti lajintunnistustehtäviin.
Painettu Oma-kirja
Koodi-sarjaan on nyt saatavilla myös Oma-kirjat, joka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ja S2-oppilaille, jotka opiskelevat joko pienryhmissä tai yleisopetuksen ryhmässä. Oma-kirjoja on kolme, kuten tekstikirjojakin. Jokainen Oma-kirja etenee tekstikirjan mukaisesti, mutta sisältää vain ydinasiat lyhyesti ja selkeästi.
Digitekstit
Jokainen Koodi-sarjan tekstikirja on mahdollista hankkia myös digitaalisena versiona Kampus-oppimisympäristöön. Digitekstit sisältävät saman aineiston kuin painettu tekstikirja.
Digiharjoitukset
Koodi-sarjan Digiharjoitukset tarjoavat digitaalisen tavan harjoitella biologian sisältöjä. Digitehtävissä on paljon itsetarkistuvia tehtäviä, joten oppilas saa välittömän palautteen osaamisestaan.
Oma-digikirja
Oma-kirjan digitaalinen versio perustuu painettuun Oma-tuotteeseen, mutta tehtävistä suurin osa on itsetarkistuvia, joten oppilas saa välittömän palautteen osaamisestaan. Digikirjassa tekstit on mahdollista kuunnella, ja ne voi myös kääntää kymmenille eri kielille.
Arttu-sovellus
Arttu-sovellus tuo painetun kirjan käyttäjän ulottuville audiovisuaalisen aineiston, kuten ääneen luetut tekstit sekä videot. Lue lisää »
Sanastot-sovellus
Sanastot-sovelluksesta löytyvät Koodin tärkeät käsitteet. Oppilas voi harjoitella lukujen keskeisiä käsitteitä näppärien kääntökorttien avulla omalla puhelimellaan. Lue lisää »
Digiopetusmateriaali
Digiopetusmateriaali on korvaamaton työkalu oppitunneilla ja niiden suunnittelussa. Materiaalista löytyvät esimerkiksi vaiheistetut ratkaisut niin teksti- kuin harjoituskirjaan sekä toiminnallisia vinkkejä ja monisteita oppitunnille.
Oppilaalle:
Opettajalle:
Oppilaalle:
Opettajalle:
Oppilaalle:
Opettajalle: