3

Inspiraatiota opetukseen

Uutta keväälle 2025: Lukiolaisen kieliopas

Lukiolaisen kieliopas on kielen- ja tekstinhuollon oppimateriaali lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen sekä suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -opetukseen.

Materiaali sisältää tiiviin kielioppijakson sekä ohjeita oikeinkirjoitukseen, lauseiden ja virkkeiden rakentamiseen, tyylin hiomiseen ja tekstin lainaamiseen. Luvuissa on opetustekstin lisäksi vinkkejä kirjoittajalle sekä syventävää kielitietoa, joka tukee erityisesti suomi toisena kielenä -opiskelijaa. Lisäksi jokaisessa luvussa on runsaasti harjoituksia.

Mihin oppimateriaali sopii?

Lukiolaisen kieliopas sopii materiaaliksi erilliselle kielenhuollon opintojaksolle tai tukemaan kielenhuollon ja tekstitaitojen osaamista koko lukio-opintojen ajan. Kieliopas kehittää taitoa kirjoittaa ymmärrettävää ja sujuvaa yleiskieltä sekä auttaa valmistautumaan lukutaidon ja kirjoitustaidon ylioppilaskokeisiin.

Lukiolaisen kielioppaan opetustekstit ovat saatavilla sekä painetussa että digitaalisessa muodossa. Kielioppaaseen liittyvät harjoitukset ovat saatavilla digitaalisessa muodossa.

Lukiolaisen kieliopas ilmestyy 03/2025.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Loisto lukioon

Motivointi

Näin lukion Loisto-sarja motivoi opiskelijoita äidinkielen ja kirjallisuuden pariin

Opevinkit lukioon

Opetusvinkki: Pohdi itseäsi kirjallisuuden lukijana ja kokijana