Keräsimme sinulle tärkeimmät ohjeet lukuvuoden aloitukseen ja digitaalisten oppimateriaaliemme käyttöönoton tueksi.
Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä lukuvuoden alkuun ja siihen, kuinka pääset käyttämään tilaamiasi digitaalisia materiaaleja. Katso esimerkiksi ohjeet kirjautumista ja digitaalisten sisältöjen käyttöä varten tai tutustu käyttäjäkoulutuksiimme.
Työn iloa! Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään missä tahansa kysymyksissä. Asiakaspalvelumme on auki läpi koko kesän, sekä laajennetuin aukioloajoin elo-syyskuussa. Katso yhteystiedot ja tarkat aukioloajat täältä»
1. Näin aloitat Sanoma Pron digitaalisten materiaalien käytön
Opettajat ja opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset kirjautumista ja Sanoma Pron digitaalisten palvelujen käyttöä varten.
Kirjautuminen palveluun
Jos olet käyttänyt Sanoma Pron palveluita jo aiemmin, sinulla on valmiiksi tarvittava tunnus. Kirjaudu sillä sisään ja valitse sivun ylälaidasta avautuvasta listasta oma koulusi.
Rekisteröityminen
Mikäli sinulla ei ole Sanoma Pron palveluiden tunnusta, pääset luomaan sellaisen näiden ohjeiden avulla:
Rekisteröityminen »
Tunnusten luomista varten tarvitset rekisteröitymiskoodin. Voit pyytää rekisteröitymiskoodin helposti kollegaltasi, sillä koodi on nykyään helposti koulun opettajien, koulusihteerin ja rehtorin saatavilla koulun tiedoissa Rekisteröitymiskoodi-välilehdeltä.
Unohtunut salasana
Mikäli olet unohtanut salasanan, saat palautettua sen helposti näiden ohjeiden avulla:
Salasanan palautus »
2. Näin tarkistat koulusi tilaamat lisenssit
Opettajat ja muu koulun henkilökunta näkevät koululle ostetut lisenssit Sanoma Pron palvelussa.
Kun haluat nähdä mitä lisenssejä koulu on ostanut, toimi seuraavasti:
- Mene osoitteeseen sanomapro.fi
- Kirjaudu sisään
- Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi, ja valitse avautuvasta valikosta Koulun tiedot
- Valitse välilehti Lisenssit.
Tällä sivulla näet, minkä sarjojen lisenssejä koululle on hankittu ja kuinka paljon. Klikkaamalla lisenssin nimeä pääset antamaan lisenssejä opiskelijoille ja näet, kenelle lisenssi on jo annettu.
Mitä jos ostettua lisenssiä ei löydy?
Verkkokaupastamme tilatut lisenssit avautuvat heti koululle käytettäväksi. Välittäjän kautta tilatessa lisenssit näkyvät koulun tiedoissa seuraavana päivänä. Seuraavalle lukuvuodelle tilatut Opettajan digiaineisto ja kokeet -paketit näkyvät koulun tiedoissa Ei vielä voimassa -tilassa.
Jos koulullasi on useampi toimipiste, kannattaa tarkistaa ovatko hankitut lisenssit päätyneet väärään toimipisteeseen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään asian selvittämisessä.
3. Näin luot ryhmät ja jaat lisenssit opiskelijoille
Kampuksesta löydät kaikki koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut. Pääset siirtymään niihin Kampukseen kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.
Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi. Luo sarjan moduulista ryhmä, jonka jälkeen pääset yhdistelemään siihen halutessasi muita moduuleja, muokkaamaan sisältöjä omaan opetustyyliin sopivaksi sekä seuraamaan opiskelijoiden oppimishistoriaa.
Katso ohjeet
Opiskelijoiden tunnukset
Opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset aineistojen käyttöön. Riippuen koulun tunnushallintamuodosta, opiskelijat joko kirjautuvat sisään MPASSin avulla tai rekisteröityvät itse palveluumme.
Ohje: Tunnukset lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijalle »
Opiskelijoiden liittyminen ryhmään
Opiskelijat pääsevät liittymään ryhmään käyttämällä ryhmän avainta.
Ohje: Opiskelijoiden liittyminen ryhmään »
Lisenssien antaminen opiskelijoille
Lukion tuotteissa on käytössä henkilökohtaiset joustavat lisenssit, jotka annetaan opettaja jakaa opiskelijoille. Itse materiaalinsa hankkivat opiskelijat pystyvät ostamaan vastaavan lisenssin verkkokaupastamme.
Ohje: Lisenssien antaminen opiskelijoille »
4. Näin seuraat opiskelijoiden etenemistä
Ohjaamo
Pääset seuraamaan opiskelijoiden etenemistä Ohjaamon kautta. Ohjaamo näyttää selkeinä visuaalisina koosteina oppilaiden etenemisen ja oppimisen tason. Ohjaamossa voit myös antaa heille palautetta ja arvioida tehtyjä tehtäviä. Ohjaamossa on mahdollista nähdä kaikkien opiskelijoiden tehtäväsuoritukset samassa näkymässä.
Kompassi-digikokeet
Kompassi-digikokeiden käyttöä varten opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset, jotta yksilölliset suoritukset tallentuvat ja jotta voit tarkastella suorituksia arvioinnin tukena.
Kirjaudu Kampukseen ja kopioi haluamasi sarjan aineisto ryhmällesi. Kampukseen luotu ryhmä toimii myös Kompassissa ryhmänä, jolle julkaiset tehtävät ja kokeet. Tämän jälkeen pyydä opiskelijoita liittymään Kampuksessa ryhmääsi käyttäen ryhmän avainta.
Nämä alkuvalmistelut sinun täytyy tehdä vain kerran lukuvuoden alussa. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa julkaista opiskelijoille muutaman tehtävän harjoituskoe, jotta he pääsevät harjoittelemaan digikokeeseen vastaamista ennen varsinaista koetta.
Katso ohjeet
5. Maksuttomat sovellukset opiskelun tukena
Arttu-sovellus avaa painetun kirjan video- ja äänitiedostot
Arttu on printtikirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen. Arttu-sovellus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä. Lue lisää Artusta»
Sanastot-sovellus on kätevä apu käsitteiden ja sanastojen kertaamiseen
Sanoma Pro Sanastot on helppokäyttöinen ja maksuton sovellus, joka on saatavilla 18 eri lukion sarjaan. Sen avulla vieraskielisten sanojen ja reaaliaineiden käsitteiden harjoittelu ja kertaaminen sujuu vaivattomasti. Lue lisää Sanastot-sovelluksesta»
6. Koulutukset oppimateriaalien käyttöön
Käyttäjäkoulutuksissa oppimateriaalisarjojemme tekijät antavat vinkkejä materiaalien käyttöön opetuksessa.
Katso lukion sarjojen tallenteet täältä»
Olemme apunasi!
Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.