3

Opevinkit yläkouluun

Mansikkasohjo

Jäisistä mansikoista soseutettu juoma sopii lämpimiin kesäpäiviin.

Ainekset

4 dl päärynämehujuomaa
1 rkl sitruunamehua
6 dl kotimaisia pakastemansikoita (250g)
4 jääpalaa
sitruunamelissan lehtiä

Näin valmistat

  1. Tarkista, että valmistuksessa käytettävä sauvasekoitin tai tehosekoitin kestää jääpalojen murskaamisen.
  2. Kaada mehut ja mansikat korkeaan kulhoon taitehosekoittimeen. Soseuta.
  3. Lisää jääpalat ja jatka soseutusta.
  4. Kaada sohjo laseihin ja koristele sitruunamelissalla.

Ohje löytyy kotitalouden Kimara-sarjasta.

 

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit yläkouluun

Kimaran pavlovat

Kimara

Opevinkit yläkouluun

Kimaran whoopiet