Pavlovat ovat pehmeitä marenkileivoksia, jotka koristellaan kauden tuoreilla marjoilla. Kotitalouden Kimara-sarjan ohjeella leivoksia syntyy neljä.
Pohjat, 4 kpl
1 kananmunan valkuainen
½ dl sokeria
1 mm (maustemitta) vaniljasokeria
3 mm maissitärkkelystä
1 mm valkoviinietikkaa
- Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota esille uunipelti ja leivinpaperi.
- Vaahdota valkuainen. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Sekoita vaahdon joukkoon vaniljasokeri, maissitärkkelys siivilän läpi sekä valkoviinietikka.
- Pursota tai levitä kahden lusikan
avulla 4 soikion muotoista pavlovapohjaa (noin 8 cm x 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. - Paista noin 1h 15 min. Laske lämpöä, jos pohjat alkavat ruskistua. Kuivata uunin jälkilämmössä.
- Jäähdytä valmiit pohjat ilman peitettä.
Täyte
1 dl vispikermaa
2 tl sokeria
1-2 dl marjoja
- Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana.
- Vaahdota kerma ja sokeri.
- Jaa kermavaahto pohjien päälle.
- Koristele marjoilla.
Gluteeniton.
mm = maustemitta.
Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »