Kimaran mangokakku sopii kevään herkkuhetkiin. Kakun voi myös koristella esimerkiksi mangoviipaleilla ja soseen voi tarjota kakun kastikkeena.
Pohja
80 g vaniljatäytteisiä suklaakeksejä
25 g pehmeää leivontamargariinia tai voita
Täyte
6 liivatelehteä
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
2 dl kermaa
3 rkl sitruunamehua
Kuorrutukseen ja koristeluun
1 dl mangososetta
sitruunamelissan tai mintun lehtiä
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Hienonna pohjan keksit muovipussissa kaulimella painelemalla tai monitoimikoneella. Sekoita rasva keksimurujen joukkoon. Taputtele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
- Sekoita sokeri ja vaniljasokeri piimän joukkoon.
- Vaahdota kerma.
- Kuumenna sitruunamehu. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos piimän joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Sekoita kermavaahto nostellen piimäseoksen joukkoon.
- Kaada täyte varovasti keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa 45 minuuttia.
- Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastiaan. Levitä mangosose kakun päälle ja koristele.
Maidoton: Vaihda keksit maidottomiin kekseihin,
margariini maidottomaan leivontamargariiniin
sekä piimä ja kerma vastaaviin kasvipohjaisiin
valmisteisiin.
Gluteeniton: Vaihda keksit gluteenittomiin kekseihin.
Kananmunaton: Vaihda keksit kananmunattomiin kekseihin.
Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »
Julkaistu 23.3.2021